Norgesmesterskapet i seilflyging er i gang

Norgesmesterskapet i seilflyging er i gang

  • av
  • man 2020-06-15 kl 12.07

Valdres Flyklubb er stolt arrangør av Norgesmesterskapet i seilflyging, i samarbeid med Norges Luftsportforbund. Første konkurransedag var søndag 14. juni under en knall blå himmel. Værvarselet er topp for hele konkurranseuka, så det kan bli mange fine turer for de 20 deltakerne. Mesterskapet er delt i to klasser - for fly med vannballast og for fly uten vannballast. Det er 10 deltakere i hver klasse. Nyheter fra mesterskapet oppdateres løpende på seilflybloggen og på Valdres Flyklubbs Facebook-side.

Medlemmer i Valdres Flyklubb deltar med praktisk tilrettelegging for arrangementet. Dette inkluderer kiosk i terminalen, organisering av seilflyene før avgang, sleping av seilflyene opp til startlinjen, håndtere ankomster etter målpassering, og så videre.

De fleste deltakerne bor på Nythun Fjellstue, mens noen har et strammere budsjett og prioriterer flygingen foran komfort og god mat.

Valdres Flyklubb takker Avinor for stor velvilje med å stille deler av terminalbygget og hele flyplassarealet til disposisjon for arrangementet.